Foto: Bildbyrån.

Malmö slog serieledarna i Skånederbyt

Uppdaterad
Publicerad

Malmö vann det täta Skånederbyt och toppmötet i Handbollsligan mot Kristianstad med 21–17 där försvarsspelet stod i fokus i matchen.

– Vi har ett ruskigt bra försvar, säger Malmös Simon Nyberg till C More.

Malmö hade åtta raka hemmasegrar inför derbyt mot Kristianstad. Hemmalaget kopplade också tidigt greppet om matchen och ledde med 5–1 efter nio minuters spel. Kristianstad minskade dock avståndet som var 11–9 i paus och bara minuter in i andra hade serieledarna utjämnat i Skånederbyt.

”Ruskigt bra försvar”

Lagen höll jämna steg med varandra långt in i andra halvleken. Med tio minuter kvar av matchen var ställningen 15–15, men två snabba mål av Malmös Hampus Nygren och Adam Lönn tvingade Kristianstad till en timeout. Rutinerade Malmömålvakten Dan Beutler räddade sedan i ett avgörande läge i matchen, samtidigt som Adam Lönn återigen hittade nät och det blev till slut 21–17 till Malmö i Skånederbyt.

– Vi har ett ruskigt bra försvar och en målvakt som sitter lite i huvudena på Kristianstadspelarna, säger tremålsskytten Simon Nyberg till Cmore.

Malmö minskar därmed gapet i tabellen, där Kristianstad nu leder med sex poäng före Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.