Landslagets Mikaela Mässing under en EM-match mot Polen i december. Foto: Bildbyrån

Mässing lämnar Höör efter säsongen: ”Redo för en flytt”

Uppdaterad
Publicerad

SHE:s skyttedrottning Mikaela Mässing, 24, lämnar serieledande H65 Höör efter säsongen, vilket Kvällsposten var först att berätta om.

Stjärnan ligger just nu i slutförhandling med en utländsk klubb.

– Just nu står det mellan två olika klubbar i två olika länder och med en av klubbarna är det rätt nära, säger hon till SVT Sport.

H65 Höör har gått obesegrade den här säsongen och vunnit samtliga 15 ligamatcher. En stor anledning till det är niometersstjärnan Mikaela Mässing som toppar skytteligan med 98 fullträffar, åtta före närmast konkurrent.

Efter succén belönades Mässing med en plats i den svenska EM-truppen i december och fick då göra landslagsdebut.

Nu är hon redo för nästa steg i karriären och enligt Kvällsposten lämnar 24-åringen Höör efter den här säsongen för att bli utlandsproffs.

– Både jag och H65 är öppna med att jag ska gå någon annanstans efter den här säsongen när mitt kontrakt löper ut. Det är ingenting vi sticker under stol med. Men det är inte klart vart jag ska gå än, säger Mässing till SVT Sport.

Nära ny klubbadress

Hon är just nu i tät kontakt med två klubbar, båda utanför Norden på sydligare breddgrader. En ny klubbadress förväntas bli klar inom två veckor till en månad.

– För mig handlar det mycket om att känna trygghet med valet. Jag vill få bra kontrakt med tränaren och en bra känsla för klubben. Jag vill inte bli sittande någonstans i en liten by i Rumänien och må skit.

”Pratar med bättre klubbar nu”

Förutom att Höör blev utslaget ur EHF-cupen i den tredje kvalomgången har säsongen knappt kunnat gå bättre för varken Mässing eller klubben.

– Jag är helt klart nöjd både med det som klubben och jag själv har presterat. Vi åkte ut i Europacupen, men det var en svår lottning. I och med att det har gått så bra är det väl lite bättre klubbar som jag pratar med nu än vad det var förra året.

– Jag vill byta till ett lag som känns bättre än H65 och det valet fanns inte riktigt förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.