Sveriges Mikaela Mässing under en EM-match mot Polen i december. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Skyttedrottningen till tysk toppklubb

Uppdaterad
Publicerad

SHE:s skyttedrottning Mikaela Mässing, 24, har gjort klart med en ny klubb.

SVT Sport kan avslöja att landslagsstjärnan har skrivit på ett tvåårskontrakt med tyska toppklubben Thüringer HC.

– Det blir ett jätteäventyr. Jag har fått en bra känsla för klubben och deras satsning, säger hon till SVT Sport.

Att vänsternian Mässing ska lämna serieledande H65 Höör efter säsongen har varit klart sedan en tid tillbaka. Men nu är det officiellt var stjärnan hamnar.

SVT Sport kan avslöja att det blir Champions League-klubben Thüringer HC.

– Jag valde mellan Thüringer och Köpenhamn, men jag och min sambo kom överens om att det här blir ett roligare äventyr än att bara flytta över sundet i princip. Ska man släppa tryggheten någon gång så måste man våga. Annars kommer man ingenstans här i livet, säger Mikaela Mässing till SVT Sport.

”Känner ingen i laget”

Hon har ännu inte varit nere i Tyskland och besökt sin nya klubb.

– Vi har inte fått ihop det med våra scheman, men jag har pratat med tränaren över telefon och fått uppfattningen att det är en seriös och bra klubb.

– Jag känner ingen spelare i laget sedan tidigare, men jag är inte osocial av mig så det ska nog gå bra. Det blir ett äventyr.

Flyttar i juli

Flyttlasset går i början på juli och sedan börjar försäsongen den 8 juli. Thüringer ligger just nu tvåa i tyska ligan, men sist i sin grupp i Champions League som innehåller tuffa lag som Györi (Ungern) och Bukarest (Rumänien).

Mässing kommer att bo i staden Erfurt som har ungefär 200 000 invånare och är huvudstad i delstaten Thüringer.

– Det blir nog bra. Jag har googlat runt och det är ju en betydligt större stad än Höör, men det kanske inte är så svårt. Vi får en lägenhet och bil och sådär. Det ska bli jättekul, säger hon.

H65 Höör leder just nu SHE med maximala 38 poäng efter 19 matcher. Mikaela Mässing toppar seriens skytteliga med 123 gjorda mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.