• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Niclas Fingren lämnar Sävehof för RIK. Foto: Bildbyrån

Fingren lämnar Sävehof – för RIK

Niclas Fingren lämnar Sävehof. 21-åringen har skrivit på för rivalen Redbergslid. – Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger han till RIK:s hemsida.

Trots Fingrens ringa ålder är det en rutinerad vänsternia som Sävehof tappar till sin största konkurrent.

”Utvecklingen stagnerat de sista åren”

– Jag kände att min utveckling stagnerat de sista åren och att jag behövde byta miljö för att ta steg i min handbollskarriär. Då jag studerar i Göteborg passar det perfekt med det RIK erbjuder mig. Ansvar och speltid generar utveckling och det hoppas och tror jag att RIK kan ge mig i båda delarna av handbollsplanen, säger Niclas Fingren till Redbergslids hemsida.

Kontraktet sträcker sig över två år.

– RIK bevisade även förra säsongen att de verkligen kan vara med och slåss i toppen av tabellen. Det ska bli väldigt roligt och spännande att representera RIK framöver, säger han.

”Överlyckliga och övertygade”

RIK:s sportchef om prestigevärvningen:

– Med Niclas har vi nu sista pusselbiten på plats för säsongen. Vi är överlyckliga och övertygade om att detta blir perfekt för både föreningen och för Niclas själv. Hans träningsvilja och drivkraft passar perfekt in i den trupp vi målmedvetet skapat de senaste säsongerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer