Landslagsspelaren Nina Dano är klar för regerande mästarlaget Odense. Foto: Bildbyrån

Nina Dano klar för mästarlaget Odense

Uppdaterad
Publicerad

Från mittenlag till regerande danska mästarlaget.

Landslagsspelaren Nina Dano är klar för Odense.

– Känner att jag är redo att ta nästa steg, säger högernian.

22-åriga Nina Dano kommer att lämna Horsens, som ligger nia i danska Kvindeligan, efter säsongen. Inför den avslutande omgången har Odense, som redan säkrat förstaplatsen i grundserien, presenterat svenskan som nyförvärv till nästa säsong.

Kontraktet gäller till och med 2026.

– Jag gillar att klubben har en bra inställning, som visar sig i hela klubben och ger spelarna bra förutsättningar att åstadkomma något. Nu känner jag att jag är redo att ta nästa steg på toppnivån och här visar Odense att de vill vara med, både internationellt och i den danska ligan, säger Nina Dano till Odenses hemsida.

Skadad under EM

Nina Dano har representerat Sverige i fyra internationella mästerskap. Det senaste – EM 2022 i höstas – fick ett abrupt slut när hon drabbades av en fraktur i underbenet mot Slovenien. Hon har inte spelat för varken Horsens eller Sverige sedan dess, och missade de dubbla landskamperna mot Frankrike för ett par veckor sedan.

Den vänsterhänta högernian har tidigare tillhört Sävehof där hon vann ett SM-guld med Partilleklubben. Nina Dano har hittills gjort 68 mål på 36 A-landskamper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.