Oavgjort mot Frankrike efter drama

Sveriges hopp om en semifinalplats är långt borta efter att de spelade oavgjort mot Frankrike, 21-21, trots ledning med tio minuter kvar.

Det blev en dramatisk avslutning på ödesmatchen mot Frankrike. Med tio minuter kvar ledde Sverige med två bollar 18-16, men till slut blev det 21-21.

– Det känns surt när vi tappade det i slutet av matchen, säger Sveriges målvakt Filippa Idéhn till SVT Sport.

Sverige som hade nio förluster och en vinst, 2014, mot värdnationen Frankrike kom ut och rivstartade och ledde med 4-1 efter sju minuter.

Sveriges försvarsspel fungerade bra och Frankrike hade svårt att få till något etablerat anfallsspel i den första halvleken.

Och när Sveriges anfallsspel gick i stå i mitten av den andra halvleken storspelade Filippa Idéhn i målet och höll siffrorna till svensk ledning med 18-16.

Mikroskopisk chans att gå vidare

Men Sveriges anfallsspel fortsatte hacka och Frankrike gick ikapp till 19-19.

Till slut blev det 21-21 efter att Jamina Roberts sista skott seglat över.

Isabelle Gulldén firade 200:e landskamper med att bli Sveriges bästa målskytt med sex mål.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match, men man är väldigt besviken att det inte räckte hela vägen, säger Gulldén till SVT Sport.

Sverige har fortsatt en mikroskopisk chans att gå vidare, men då krävs seger mot Ryssland på onsdag, samt att övriga resultat går Sveriges väg.