Köpenhamn föll mot Odense – guldet får vänta

Svensklaget Köpenhamn, med bland andra Johanna Bundsen i mål, hade chans att ta ett historiskt guld i danska ligan.

Men Odense kvitterade i finalserien som spelas i bäst av tre.

Det stod 1-0 i matcher till Köpenhamn när man besökte Odense för att försöka ta ett historiskt guld.

Den blott fem år gamla klubben har aldrig tidigare blivit danska mästare och nu hade man chansen att för första gången på 29 år ta guldet till huvudstaden.

Men avgörandet får vänta till på söndag efter att Odense vann på hemmaplan med 29-22.

Efter 17 minuter hade Odense skaffat en femmålsledning. Mycket tack vare en kontringsstark Jessica Quintino.

Halvtidssiffrorna 13-12 till Odense var jämnare än matchenbilden. Hanna Blomstrand kvitterade 14-14 fyra minuter in i andra halvlek men med ett allt för passivt anfallsspel kändes vändningen aldrig nära.

Odense sprang ifrån trots att Bundsen spelade upp sig i andra halvlek och nu väntar avgörandet i Köpenhamn på söndag.