Anna Olsson gör tillfällig comeback i H65 Höör. Foto: Bildbyrån

34-åring gör oväntad comeback i skadeskjutet H65 Höör

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan slutade Anna Olsson med elithandbollen. Nu gör 34-åringen comeback i SHE.

–  Kroppen undrar ju vad man håller på med egentligen, säger hon till SVT Sport.

Korsbandsskador på bland andra landslagsstjärnan Isabelle Andersson har ställt till det för Höör på niometerspositionen.

– Vi är starka på sex meter, kanterna och i mål men i stort sätt allt vi planerade för på nio meter försvann, säger tränaren Ola Månsson.

Anna Olsson fick frågan om hon kunde tänka sig att ta upp handbollskarriären för att det annars unga laget skulle få in mer rutin.

– Lite fundering var det ändå innan jag bestämde mig för att tacka ja, säger Anna Olsson, som avtalat att spela med Höör till november.

Unga spelare får chansen

Flera unga spelare från regionen har fått ta klivet in i elithandbollen. Binto Linnér är en av dem.

– Först var det en väldigt stor chock och jag blev lite rädd men nu när vi satt igång med matcherna känns det ändå väldigt bra. Vi är ett ungt lag nu när några av våra spelare försvunnit och gått till andra klubbar. Därför känns det skönt att ha lite rutin i laget, säger hon.

Andra mål

H65 Höör har under de senaste åren varit ett topplag i SHE, 2017 tog klubben sitt första SM-guld. När Höör på lördag inleder årets SHE-säsong är målsättningarna något lägre.

–  Det är inspirerande men också jobbigt att slå om. Från att vara ett lag som slår om från att vara ett lag som jagar SM-final och SM-guld till att vara ett lag som kanske har lite lägre målsättningar och lite lägre förväntningar, säger tränaren Ola Månsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.