Sverige har börjat resan mot EM 2022 Foto: TT Nyhetsbyrån

Överkomlig lottning för Sverige i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick en inte allt för svår lottning i kvalet till EM i Ungern och Slovakien 2022. I vägen för mästerskapsdeltagandet står Montenegro, Kosovo och Rumänien.

Nye förbundskaptenen Glenn Solberg är nog inte helt missnöjd med dagens lottning till kvalet inför nästa europeiska mästerskap 2022. Montenegro, Kosovo och Rumänien blev det för Sverige som alltså får dubbla resor ned till Balkanhalvön för att säkra avancemang.

Sverigebekantingen Zoran Roganovic med många år i framförallt Lundakubbarna H43 och Lugi kommer säkerligen erbjuda specialkunskaper kring detta Sverige. Roganovic som numer är förbundskapten för Montenegro.

Varken Kosovo eller Rumänien var med i EM senast, Montenegro åkte ut efter gruppspelet i mästerskapet som gick i Sverige i vintras.

Ettan, tvåan och de fyra bästa treorna går vidare till EM.

Alla grupper

Grupp 1: Frankrike, Serbien, Belgien, Grekland.

Grupp 2: Tyskland, Österrike, Bosnien, Estland.

Grupp 3: Tjeckien, Ryssland, Ukraina, Färöarna.

Grupp 4: Island, Portugal, Litauen, Israel.

Grupp 5: Slovenien, Nederländerna, Polen,Turkiet.

Grupp 6: Norge, Vitryssland, Lettland, Italien.

Grupp 7: Danmark, Nordmakedonien, Schweiz, Finland.

Grupp 8Sverige, Montenegro, Rumänien, Kosovo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.