Alingsås har inte vunnit mot Redbergslid sedan december 2016. Foto: Bildbyrån

Redbergslidsspöket lever vidare för Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått ett tag sedan Alingsås lyckades plocka två poäng mot Redbergslid. Det kommer ta ett tag till. På måndagskväll åkte Alingsås nämligen på stryk igen.

Senaste gången Alingsås vann mot Redbergslid var i december 2016. SM-tvåorna hade chans att förstärka sin position i tabelltoppen, istället var det Redbergslid som tog chansen att krypa närmare Lugi.

Efter en jämn inledning tog RIK kommandot efter en kvart. I paus ledde hemmalaget med fyra bollar. 

– Första kvarten är vi jättebra. Sen kommer det många tekniska fel. I andra halvlek startar vi också bra. Sen fortsätter de tekniska felen.

Alingsås testade med ett målvaktsbyte och unge Pontus Axelsson kom in istället för Rickard Frisk. Det gav dock föga resultat. Redbergslid fortsatte med sitt kompakta försvarsspel och vassa offensiv. Jonathan Carlsbogård stod för tio fullträffar för Alingsås som vann med 33–28.

– Vi har mött dem tre matcher i år, vi har haft det tufft i vårt anfall och (Tobias) Thulin har varit för jävla bra i mål, säger Felix Claar till CMore.

Ytterligare en match spelades i Handbollsligan på måndagskvällen. HK Malmö besegrade Skövde med 32–25 och befäste sin andraplats i Handbollsligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.