• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Elin Hallagård (vänster) skrivs in i truppen i Mathilda Lundströms (höger) ställe för att täcka upp för eventuella skador. Foto: Bildbyrån/TT

Reservplanen om Jacobsen inte håller – hon skrivs in i truppen

Publicerad

Sabina Jacobsen och Isabelle Gulldén har haft skadekänningar efter matchen mot Polen.
Därför skrivs Sävehofs Elin Hallagård in i truppen och Mathilda Lundström ställs utanför.
– En försiktighetsåtgärd, säger förbundskapten Henrik Signell till förbundets hemsida.

Isabelle Gulldén känner av fotskadan som hon ådrog sig inför EM och försvarsgeneralen Sabina Jacobsen klev av senast mot Polen med känning i låret. Med anledningen av det väljer förbundskapten Henrik Signell att skiva in Sävehofs mittnia Elin Hallagård i truppen.

– Det är en försiktighetsåtgärd från vår sida då vi haft skadekänningar på viktiga försvarsspelare. Om det skulle behövas kan Elin gå in och spela trea bakåt. Hon är orädd och har dessutom ett fint driv i uppspelsfasen plus att hon har internationell rutin från klubblaget, säger Signell till förbundets hemsida.

Hallagård har gjort fem landskamper i den blågula tröjan.

Lundström utanför truppen

– Jag var inte riktigt beredd på att få samtalet, men blev förstås jätteglad när Henrik (Signell) ringde. Ett EM är stort och det känns roligt att få representera Sverige. Även om jag inte har spelat mästerskap tidigare hoppas jag att jag har med mig mycket från Champions League-spelet när det kommer till stora arenor, viktiga matcher och härlig inramning. Det är också skönt att jag spelat med många av spelarna innan, säger 29-åringen.

Högerkanten Mathilda Lundström ställs utanför truppen men kommer att stanna kvar i Frankrike och kan komma att skrivas in i truppen igen.

Sverige möter Montenegro i kväll i den första matchen i huvudrundan. Därefter väntar matcher mot Frankrike och Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer