Samtidigt som Sverige är piskade att vinna sina två återstående matcher är även också beroende av andra resultat för att nå en semifinal Foto: TT Nyhetsbyrån

Ryssland klart för semifinal – en plats kvar i Sveriges grupp

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland vann komfortabelt mot Montenegro i huvudrundans andra omgång med 35-28. Segern innebär att EM-mästarna Ryssland är klara för VM-semifinal. För att Sverige ska kunna sno åt sig den återstående semifinal-platsen så måste Spanien tappa poäng mot antingen Ryssland eller Japan.

I söndags stod Sverige för en minnesvärd upphämtning mot Spanien i VMs huvudrunda och poängen som inhämtades där kan bli avgörande för semifinal-avancemang. För Sveriges del så handlar det om att vinna de två återstående matcherna mot Montenegro och Rumänien och även då är Sverige beroende av andra resultat.

Montenegro förlorade under morgonen klart mot ett starkt Ryssland men har fortfarande en teoretisk chans att nå semifinal.

Handbolls-VM

–Vi var chanslösa. Spelar Ryssland så här så kan inget lag slå dem, säger Montenegros tränare Per Johanasson till Aftonbladet.

Spanien möter Japan, med noll poäng i huvudrundan, under förmiddagen för att sedan ta sig an obesegrade Ryssland och spanjorskorna måste tappa minst två poäng (två kryss eller en förlust) för att Sverige ska ha någon chans till avancemang.

Sverige möter Rumänien i huvudrundans andra omgång kl 12.30 i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet