Förlust för Sävehof – trots suverän första halvlek

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust för Sävehof i Champions League – trots en suverän första halvlek.

I andra halvlek la motståndarna från Montenegro i en växel till och gick upp till en femmålsledning.

Matchen slutade till sist 33-24 till Buducnost.

– Vi orkade inte hänga med, säger Johanna Forsberg i sändingen.

Det såg bra ut för Sävehof efter första halvlek och laget hade med sig en 17-15-ledning till andra. Men väl där växlade Buducnost upp och blev för svårt.

– Det var ett betydligt mer engagerat och aggressivt Buducnost som kom ut i andra halvlek och vi orkade inte hänga med helt enkelt, säger Johanna Forsberg i Viasats sänding.

Sävehof hade ledningen tio minuter in i andra halvlek men fem minuter senare hade Buducnost skaffat sig en tremålsledning – som laget utökade och aldrig tappade.

Tränaren Ramus Overby menar att tempot gjorde det svårt.

– Vi är inte vana vid att spela matcher i det här tempo, så vi tappar energi. De vinner de fysiska duellerna och det blir tungt för oss, därför får vi inte till anfallsspelet, säger han.

”Första halvlek är på en extremt hög nivå”

Trots en stor förlust får Sävehof ta med sig en stark första halvlek där framför allt det offensiva spelet imponerade. Bland annat gjorde Emma Ekenman Fernis en fin match och stod för åtta mål i första halvlek. En halvlek som Sävehof vann med 17-15.

– Vår första halvlek är på en extrem hög nivå och den får vi ta med oss, säger Ramus Overby.

Henrik Signell, förbundskapten för det svenska damlandslaget, var på plats och även han var imponerad av lagets första halvlek.

– Jag tycker Sävehof gör det väldigt bra, fantastiskt bra anfallsspel, säger han.

Matchen slutade 33-24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.