Delad pott i derbyt Foto: Bildbyrån

Sävehof derbyräddade poäng i slutsekunderna

Uppdaterad
Publicerad

RIK var i stort behov av två poäng i Göteborgsderbyt mot Sävehof. Laget hade ledningen i stora delar av matchen men tappade en poäng med fyra sekunder kvar. Matchen slutade 29-29.

– Segt att förlora en poäng. Vi ska ha två med oss idag, säger RIK:s Niclas Fingren till C more.

Just nu ligger Sävehof och RIK på sjunde, respektive åttonde plats. Vilket betyder slutspel får Sävehof och missat slutspel för RIK.

I tre fjärdelar av matchen var det RIK som hade kommandot och med 90 sekunder kvar ledde laget med två mål. Men Sävehof hade inte gett upp och med fyra sekunder kvar fixade Pouya Norouzinezhad kvitteringen. Sävehof lyckades knipa en poäng och således hålla RIK bakom sig i slutspelsstriden.

Trots upphämtningen var Jonathan Edvardsson missnöjd då Sävehof ett tag i den andra halvleken var i en tremålsledning.

– Förhoppningsvis var det roligt att titta på men vi ska ha med oss en extrapoäng härifrån idag.

En anledning till att Sävehof lyckades rädda en poäng var den storspelade målvakten, Simon Möller, som hade en räddningsstatisitk på 38,46 procent och räddade två av två straffar.

– Han gjorde några viktiga räddningar. Han är härlig, han bidrar alltid med grym energi, säger Edvardsson.

ARKIV: Här blir Sävehof utslaget ur CL (30 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.