Sävehof vände till 2-1 mot RIK. Foto: Bildbyrån

Sävehof förlängde säsongen efter dramatisk vändning

Uppdaterad
Publicerad

Redbergslid såg ut att ha avgjort men efter allt för passivt spel kunde Sävehof vända. Efter dramatiska slutminuter vann Sävehof med 32-31.

RIK såg ut att ha det i sina egna händer. 2-0 i matcher, vinst i dag och de hade varit klara för semifinal.

– Vi krigar för att överleva, det är väl mer press på dem, säger Sävehofs Olle Forsell-Schefvert till SVT Sport.

Sävehof var med bättre redan från start än i de tidigare matcherna – men när hemmalaget hade dragit ifrån till 29-22 med nio minuter kvar var det nog många som trodde att säsongen var över.

RIK började spela allt för passivt och gästerna kunde ställa om.

Sävehof tog ifatt

Med mindre än två minuter kvar hade Sävehof lyckats ta igen sexmålsunderläge och tog ledningen. Hemmalaget fick in en kvittering mer gästerna svarade genom att återigen ta ledningen, och RIK hade chansen att ta matchen till förlängning men Emil Mellerud missade mål med två sekunder kvar att spela. Sävehof vann matchen med 32-31.

– En dålig avslutning av oss. Vi gick ifrån i matchen för att vi körde på och när det går bra ska man fortsätta att spela så men vi klarade inte att hålla ifrån, säger RIK:s Linus Arnesson.

Jonas Larholm, som avgjorde för Sävehof, var mer positiv efter matchen.

– Det var en märklig match men spännande och kul. Skillnaden nu var att vi behöll kylan och därför kunde vi sakta men säkert närma oss och gå förbi.

Nu väntar minst en match till för att avgörande.

– Som tur är måste man ju inte vinna de två första matcherna, utan det räcker med de tre sista, säger Larholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.