Sävehof körde över Heid i rivalmötet

Ledning med 11-7 inför andra halvlek och ett ypperligt läge att säkra slutspel. Då fick BK Heid rejäla gummiarmar och lyckades endast göra fem mål de sista 30 minuterna och förlorade med 17-24 mot länskonkurrenten Sävehof.

Det var ett starkt BK Heid som drog igång rivalmötet i Partille Arena.

Bortalaget började utan tvekan bäst och målgladast av alla var Elin Hallagård som gjorde fyra av gästernas elva mål när de gick in med en 11-7 ledning efter den första halvtimmen.

Något behövde göras hos de gulsvarta för att luckra upp bortalagets försvar och vad som än sades i Sävehofs omklädningsrum så verkar det ha fungerat.

När andra drog igång tog det inte mer än fem minuter innan Sävehof hade tagit ikapp underläget och dessutom tagit över ledningen till 12-11.

En stor förklaring låg i Partillemålvakterna, Wilma Kroon Anderssons och Sofie Börjessons storspel rakt igenom.

Ny kanonmatch av Fernis

I inledningen av andra var Kroon-Andersson totalt omutlig och det tog hela nio minuter och 29 sekunder innan Jessica Ehrnbring lyckades få in Heids kvittering till 12-12.

Men trots kvitteringen var det psykologiska övertaget i hemmalagets händer och man började ta över matchen ordentligt.

I skuggan av Sävehofsdamernas insats gjorde Emma Fernis en ny kanonmatch. Högersexan matade in sex bollar i andra (totalt åtta) och var en stor anledning att siffrorna skrevs till 24-17.

Resultatet innebär inget speciellt för serietrean men för Heid är kan man nu bli sjua som bäst. Heid har dessutom stor anledning att följa vad som händer i kampen om de sista slutspelsplatserna i helgen.

Samtliga tre lag bakom (Önnered, Kungälv och Skövde) har en match mindre spelad och kan kliva upp på samma poäng som Heid med endast två omgångar kvar.