Foto: Bildbyrån

Sävehof kvitterade i kvartsfinaler

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof var uträknade och bortspelade ur slutspelet med tolv minuter kvar i den tredje kvartsfinalen i söndags. Då reste man sig och vann med 32-31. I kväll hade man den sista kvarten med sig från start och vann hemma i Partille med klara 26-18.

– Jag bommade första skotten men sen rullade det på bra, vi spelar fantastiskt bakåt hela matchen. Vi släpper till 18 mål bakåt, det är där man vill vara, säger matchhjälten Per Sandström som gjorde en kanonmatch mellan stolparna, till TV4 Sport.

Redbergslid tog hem de två första kvartsfinalerna men efter en monstruös upphämtning sist och en enkel seger idag ordnade Sävehof en avgörande femte kvartsfinal på fredag.

– Det är för dåligt anfallspel, missade lägen och ingen koll när vi har målvakten utbytt, konstaterar en besviken Rickard Lönn till TV4 Sport.

Symptomatiskt för Redbergslids match var när Niclas Fingren kunde pricka in 26-18 ovanligt enkelt med tre minuter kvar. Målet stod tomt då ingen i Redbergslid hade sinnesnärvaro nog att byta in målvakten Tobias Thulin.

Ingólfsson bäst framåt

Förutom Sandström som spikade igen målet var Atli Ingólfsson bäst i hemmalaget. Varje gång de gulsvarta hittade in till mittsexan blev det farligt. När målvaktsparet Thulin och Heeringson inte gjorde någon jättematch blev det förödande för RIK. Islänningen gjorde sju mål på åtta försök och blev matchens bästa målskytt.

När Sävehof tog en time-out efter Sandströms tredje straffräddning med en dryg kvart kvar av matchen fångade TV-kamerorna upp en ilsken RIK-tränare. Jasmin Zutas utskällning överröstade den högljudda hemmaklacken men utan resultat.

Martin Mårtensson tog en onödig utvisning direkt efter spelavbrotten och sen var RIK tillbaks i samma vattentrampande spel som inte gav mer än 18 mål framåt. På fredag gäller det för Zuta att få liv i sina spelare om det ska bli fortsatt spel den här säsongen.

Alingsås klart för semi

I tisdagens andra kvartsfinal säkrade Alingsås en semifinalplats med 3-1 i matcher när man besegrade Malmö med 27-21 på hemmaplan.

– Det är så jävla tråkigt att vi åkt ut. Det är alldeles för tidigt. Jag har varit med i tre-fyra år och vi har åkt ut i kvartsfinal varje gång, säger Malmös storskytt Adam Lönn till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.