Sävehof till semifinal – skrällde mot Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Malmö har spelat klart för säsongen. Sävehof skrällde och slog ut tabelltvåan med 3-1 i matcher efter 29-28 i den fjärde kvartsfinalen.

– Det är oerhört tufft, säger Malmös Fredrik Lindahl till C More.

Efter idel bortasegrar i kvartsfinalserien mot Sävehof var Malmö tvunget att hålla den sviten vid liv i Partille för att inte tvingas gå på tidig semester.

Och serietvåan inledde bra. Efter uddamålsledning med 16-15 i halvtid ledde Malmö med fyra bollar i inledningen av den andra halvleken.

Men Sävehof, som slutade sjua i grundserien, gav sig inte.

Larholm avgjorde

Efter en timeout med kvarten kvar att spela gjorde de två snabba mål och kvitterade till 22-22. Lagen följdes sedan åt fram till 26-26 när fyra minuter återstod.

Då gick Sävehof förbi och med 45 sekunder kvar av matchen satte Jonas Larholm 29-28.

Malmö fick sedan en chans att kvittera bara sekunder från slutet, men då räddade Agust Eli Björgvinsson skottet från Anton Blickhammar och säkrade en semifinalplats.

– Jag slängde bara ut vänsterarmen och såg att bollen styrdes några centimeter utanför, lite turligt men väldigt skönt, säger målvakten till Göteborgs-Posten.

”Nästan glömt att de var tvåa”

Jonas Larholm växte med uppgiften i den andra halvleken och tyckte semifinalplatsen var rättvis.

– Man har nästan glömt att de var tvåa och att vi var sjua i serien. Det kändes inte riktigt så över de här fyra matcherna. Redan i första matchen visade vi att vi är minst lika bra som Malmö och nu har vi visat att vi har klättrat förbi dem, säger Larholm.

I Malmö var det besvikna miner efteråt.

– Det är oerhört tufft. Vi får en väldigt bra start på andra halvleken men vi slarvar. De är lite skarpare på slutet. Där är vi inte bra nog, säger Malmös åttamålsskytt Fredrik Lindahl till C More.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.