Foto: Bildbyrån

Sävehof föll i Champions League – trots Roberts storspel

Uppdaterad
Publicerad

Jamina Roberts gjorde tio mål.

Men det räckte inte.

Sävehof förlorade mot Odense med 37-31 i Champions League.

Sävehof har hittills imponerat i Champions League, men i dag blev det en tung förlust. Landslagsstjärnan Jamina Roberts var besviken efteråt.

– Vi hänger på ganska bra. Vi göra det bra i stora delar av första halvlek. Men vi tappar sedan.

– Vi vill göra bra prestationer, det har vi lyckats med. Man får ju blodad tand efter prestationen vi gjorde i början och vill ha mer. Vi spelar ju bättre mot Odense än vad vi kanske gör mot Västerås. Det är ju onödigt, det är kanske i SHE vi ska gå in för att vinna, säger Jamina Roberts till Viaplay.

Jämnt i början

Tillställningen var inledningvis jämn och Sävehof, som tagit en seger i Champions League hittills, höll jämna steg med danska Odense. Gästerna drog dock ifrån desto länge den första halvleken led.

Odense gick ut i halvtid i ledning med 19-16, mycket tack vare den storspelande svenskan Martina Thörn i mål. Hon hade under första 30 räddat fyra av sju avslut.

– Framåt tycker jag att de får träff på oss, vilket gör att vi inte riktigt vidare bollen dit luckan är, sade Martina Lundström till Viaplay i halvtid.

Knapp truppbredd

Sävehof fortsatte göra en bra insats i andra halvlek. Men den knappa truppbredden skulle inte bara göra sig påmind, den blev alldeles för kostsam. Det svenska laget orkade inte stå emot och siffrorna blev till slut 37-31.

– Det är alltid kul att få speltid. Det är alltid roligt att få komma in, det viktigaste är att vi vann i dag, säger Thörn som fick fira efteråt.

För avancemang från grundrundan krävs minst en sjätte plats i gruppen om åtta lag. Sävehof placerar sig på sjunde plats. Odense ligger tvåa.

Sävehof ställs mot CSKA Moskva den 17 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.