Emma Ekenman. Foto: Bildbyrån

Sävehof tog enkel seger mot Skara

Uppdaterad
Publicerad

I den 18:e omgången i SHE, Svenska handbollsligan för damer, blev topplaget Sävehof en alltför svårlöst uppgift för tabellsjuan Skara. Partillelaget vann med 30–17 efter att Emma Ekenman Fernis imponerat med sju mål.

Det var en match som i praktiken inte betydde något för Sävehof men trots det fick inte Skara den inledningen man ville ha. Sävehof drog direkt ifrån till 4–1 och gästande Skara tvingades ta en time out redan efter fyra minuter.

Det blev däremot en välbehövlig sådan. Under drygt 14 minuter fick inte hemmalaget till ett enda mål och Skara kunde i stället jobba i kapp till 7–6.

Någon kvittering blev det däremot inte för Sävehof lade i en andra växel och visade sina mästartakter från förr. Hemmalaget vann tillslut överlägset med 30-17 där Emma Ekenman Fernis blev bästa målskytt med sju mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.