Arkiv: Emma Ekenman Fernis i Sävehof.

Sävehof nära ny SM-final – efter 15:e raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Då: dyster säsong med sju förluster.

Nu: 15 raka segrar och ena benet i 13:e raka SM-finalen.

Sävehof har kopplat greppet på Skuru efter 28-24 i SM-semifinalen.

– Det känns riktigt bra, säger matchhjälten Julia Eriksson till SVT Sport.

Sju smällar i serien gjorde att Sävehof inte såg ut som Sävehof. Klubben hade vunnit grundserien sex gånger i följd, men sviktade. Efter tredjeplatsen i tabellen var det oklart om det skulle räcka till ännu en SM-final.

Men sen vände allt. Efter 15:e raka segern mot ett Skuru som försökte, men som aldrig kom riktigt riktigt nära, har Partille-laget nu ena benet i en ny final efter 2-0 i matcher. Matchens gigant var Julia Eriksson som satte dit tio mål.

– Det känns riktigt bra. Vi krigar i 60 minuter, får med oss en vinst så det är helt underbart. Vi är i bra form, gör det bra på träning, har ett lugn och är noggranna. Vi får med oss det i matcherna, säger hon.

Nu är 13:e raka finalen en match bort.

– Det blir stentufft där uppe i Eriksdalshallen. Vi ska slita matchen ut och försöka få med oss en vinst där. Men det blir hårt, säger Julia Eriksson.

MATCHFAKTA

Semifinal 2 i bäst av 5

Sävehof-Skuru 28-24 (13–9)

Sävehof: Julia Eriksson 10, Emma Ekenman Fernis 4, Olivia Mellegård 4, Joanna Lindvall Haggren 3, Elin Hallagård 3, Johanna Forsberg 2, Hanna Örtorp, Linnea Pettersson.

Skuru: Ulrika Olsson 7, Alexandra Bjärrenholt 4, Hanna Åhlén 4, Jennie Linéll 3, Matilda Lundström 2, Lina Hawia-Swensson, Daniela De Jong, Ellen Voutilanien, Hannah Scheuer Larsson.

Publik: 1 821.

Sävehof leder med 2–0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.