Sävehof starkast i derbyt igen

Redbergslid är före i tabellen men när de möter Sävehof har de det svårt. Partillelaget Sävehof vann förra mötet lagen emellan och det blev oavgjort i det första mötet i höstas. I kväll blev det återigen segerjubel för de svartgula. Klar seger med 34-29 – trots stora skadeproblem i truppen.

Lagen var jämna i första halvlek då det var rena målkalaset. 18-16 till hemmalaget. Bra av RIK med tanke på att lagets målvakt Tobias Thulin hade en tung halvlek med enbart en räddning.

Redan i inledningen av andra halvlek ryckte Sävehof åt sig en femmålsledning. Oskar Sunnefeldt gjorde ett par viktiga mål när hemmalaget ryckte och Sebastian Karlsson var pålitlig i målgörandet hela matchen igenom med sin sju mål.

– Väldigt rolig match. Alla är hungriga och alla vill springa, så det är bara att köra på, sa Sebastian Karlsson till CMore om det höga tempot i matchen.

Segern för Sävehof var välkommen efter det blixtbyte man precis gjort på tränarsidan. Så sent som i fredags lämnade Robert Wedberg klubben för ett toppjobb inom Svenska Handbollsförbundet och Andreas Stockenberg fick hoppa in som huvudtränare och förre sportchefen Anders Eliasson som assisterande. Direkt efter bytet blev det förlust mot Eskilstuna men nu kom alltså första segern för Stockenberg.

Sävehofs seger är imponerande särskilt med tanke på att laget saknar tre stora namn i truppen pga skador. Senast försvann Jonas Larholm med befarat nyckelbensbrott och sedan tidigare var Johan Jakobsson och Joakim Larsson ute med vadskada och hjärnskakning.

– Det är klart att det blir annorlunda. Johan är ju till exemepl en av världens bästa skyttar så det är klart vi måste spela annorlunda. Men grundidéerna är kvar, säger Karlsson om hur det är att spela utan trion.