Sävehof studsade tillbaka mot H65 Höör

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof studsade tillbaka och vann den andra semifinalen mot H65 Höör med 24-22 och utjämnade matchserien till 1-1.

– Jag tycker vi visar en sådan otrolig vilja och att vi vill det här så mycket, säger Elin Hallagård till SVT Sport.

– Det är gött och känns bra, var efterlängtat. Det var inte mycket som stämde i första matchen. Det var mycket bättre i dag, säger Amelia Lundbäck till SHE. 

Det var en måstematch för det Sävehof, förlorade den första semin med elva bollar, som spelat final varje år sedan 2006.

Lagen bytte ledning med varandra på slutet. När H65 hade chansen att kvittera visade Emma Fernis spelsinne och signalerade åt sig bollen och satte viktiga 23-21 i en kontring där målet var öppet efter uttagen H65-målvakt.

Lättnad och glädje

Efter en timeout slog storskytten Mikaela Mässing till och reducerade till 23-22 men Amelia Lundbäck kunde avgöra med 24-22 med halvminuten kvar.

– En lättnad och glädje. Jag tycker vi visar en sådan otrolig vilja och att vi vill det här så mycket. Jag tycker vi visar det på planen. Det är många saker som fungerar i dag som inte fungerat så här tidigare under säsongen. vi försöker glömma den förra matchen och komma ihåg den här, säger Elin Hallagård till SVT Sport och fortsätter.

– Men jag är helt övertygad om att vi har en ännu högre nivå i oss.

I den andra semifinalen kvitterade Lugi matchserien mot Skuru då de vann med 32-25. Den stora matchhjälten var Hannah Flodman med tretton mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.