Foto: BILDBYRÅN

Sävehof värvar Tysklandsproffs

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Larsson återvänder till Sverige efter nio säsonger i Bundesliga.

Mittsexan har skrivit på för Sävehof.

– En fantastisk möjlighet och jättespännande, säger Nilsson.

Sävehof presenterade i dag Larsson som en del av del av truppen till nästa säsong.

34-åringen spelade i IFK Skövde innan han lämnade Sverige för Tyskland till säsongen 2008/09.

– Det är ju en helt annan liga än den jag lämnade för nio år sedan. Sävehof står ju för mycket tradition och är en klubb med hjärta som verkligen bryr sig om sina spelare och samtidigt var familjen färdiga med Bundesliga och redo att testa något nytt, säger Nilsson till klubbens hemsida

”Visar vägen”

Mittsexan inledde sitt tyska äventyr i TV Großwallstadt. Han har även hunnit med sejourer i VfL Gummersbach och nu senast GWD Minden.

– En härlig förstärkning. Vi får en tvåvägsspelare som är bra i alla faser av spelet. Med sin rutin kommer han att hjälpa laget inte minst med sin attityd och vilja. Vidare blir han en till som visar vägen för våra unga talanger i deras utbildning. Vi är mycket nöjda med att vi lyckats knyta till oss Jocke, säger Sävehof-tränaren Robert Wedberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.