Elin Hallagård är redo för comeback. Foto: Bildbyrån

Sävehofs mittnia redo för comeback

Uppdaterad
Publicerad

I september förra året kom beskedet att Sävehofs mittnia, Elin Hallagård, skulle bli mamma och därmed missa den pågående säsongen. Men i dag berättar klubben i ett pressmeddelande att Hallagård är redo för comeback – redan på söndag mot Boden.

Det är tre månader sedan Elin Hallagårds dotter föddes. I pressmeddelandet berättar hon om känslorna som var under graviditeten och att hon tänkte i banorna att lägga av med handbollen.

– Jag var ganska trött på handboll i slutet på förra säsongen och kände inte samma sug som innan, det var långa resor och jag kände inte samma glädje som tidigare. Även i början av graviditeten så mådde jag rätt dåligt och då kände jag verkligen att det var dags att avsluta mitt handbollsspelande, säger Hallagård och fortsätter:

– Men sen hände något i vecka 25-26, jag mådde jättebra och jag började sakna handbollen och kickarna av att spela. Vardagslivet kändes inte tillräckligt, suget var tillbaka och sedan dess har jag bara sett fram emot att få gå ut på plan igen.

”Kan spela redan på söndag”

Hallagård är en meriterad spelare med fyra SM-guld på meritlistan. En förstärkning för laget förstås, menar tränare Henrik Signell.

– Jätteroligt att Elin redan är tillbaka. Hon bidrar med både fart och ett stabilt försvarsspel. Även om det är för tidigt att kräva allt för mycket redan nu, så kommer Elin att göra skillnad redan från början och till slutspelet räknar jag med att vi kommer få stor nytta av Elin. Jag räknar med att hon kommer spela redan på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.