Sävehofs damer förlorade andra raka i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Medan herrarna gått rent och tagit fyra raka segrar i Champions League har Sävehofs damer inlett med två raka förluster. I dag saknade man en handfull spelare och förlorade mot slovenska Krim Mercator från Ljubljana med 21-25 hemma i Partille Arena.

– Vi var inte tillräckligt bra för att vinna i dag, säger tränaren Rasmus Overby.

Gästerna från Slovenien ledde från start till mål.

– Vi var alldeles för oskarpa framåt och jobbade inte för varandra. De hade annnan fysik än vad vi är vana vid, säger den danske tränaren Overby till Viasat.

Det var en jämn första halvlek men Sävehof låg under 10-13 i paus och hade gott hopp om att kunna vända matchen, med ett snabbare anfallsspel.

Fick kontakt i början av andra halvlek

Det såg ut att vara på gång när Sävehof direkt fick kontakt med 12-13 men sedan gick Krim ifrån igen och hade tre, fyra bollar mest hela tiden inför ögonen på förbundskaptenen Henrik Signell som satt på läktaren. Det blev aldrig spännande. Men det fanns saker att glädja sig åt.

– Det var jätteroligt att få göra mina första CL-mål, det var tuffare än vad vi är vana med och målvakterna är mer pålästa, säger Ellenor Nilsson Åström.

Även om inledningen varit tuff för Sävehof finns chansen att gå vidare till nästa runda , vilket tre av fyra lag gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.