Foto: Bildbyrån

Segersviten bruten för Sävehof – kollapsade i CL

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra raka segrar i Champions League tog det stopp för Sävehofs herrar mot spanska Bidasoa Irun.

Sävehof hade stora problem med målskyttet och kunde inte stoppa spanjorerna, som kunde springa ifrån i inledningen av andra halvlek när laget gjorde sju raka mål. Sävehof kunde inte hämta sig och det blev tillslut hela 16 mål som skiljde lagen åt, 39-23.

Sävehof ledde gruppen på maximala åtta poäng efter fyra matcher men i norra Spanien tog det tvästopp. Partille-gänget höll jämna steg under första 15-20 minuterna, sedan började det rinna iväg.

Efter fyra raka mål gick hemmalaget till pausvila med 18-12. Sedan inledde de den andra halvleken med att göra tre raka. Det blev tillslut en ren överkörning och de sista tio minuterna såg mer ut som ett lugnare träningspass.

– De får springa cirklar runt oss. Visa lite jävla hjärta nu, utbrast Sävehofs tränare, Kristian Berndtsson i timeouten.

Den anrika handbollskluben Bidasoa Irun, som 1995 vann Champions Leauge med Tomas Svensson i målet, vann tillsut med hela 16 bollar och tar över ledningen i gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.