Första poängen någonsin för Skara mot Sävehof

Skara spelade 20-20 mot mästarlaget Sävehof och tog sin första poäng någonsin mot Partillelaget. Stor matchvinnare var Skaras målvakt Laerke Sörensen som räddade poäng i slutsekunderna av detta drama.

– Det kan betyda mycket i slutändan, säger lagkaptenen Melanie Felber till Skaraborgs Läns Tidning.

Efter att Mikaela Johansson skjutit över för Skara med 50 sekunder kvar hade Sävehof chansen att avgöra. Med 17 sekunder kvar hade Emma Fernis ett friläge för att ge Sävehof segern men Skaras målvakt Laerke Sörensen gjorde sin 16:e räddning, den viktigaste för kvällen, och säkrade en poäng.

Glädjen var total i Skara Idrottshall.

Matchen stod och vägde men inget lag kunde koppla greppet och det var så tätt att det emellanåt påminde mer om brottnings-EM i Rom. Publiken levde sig med i det täta dramat och applåderade taktfast. Melanie Felber kastade sig in från kanten och kvitterade till 20-20 för Skara, i uppbyggnaden hade målvakten Laerke Sörensen återigen räddat. Danskan storspelade matchen igenom.

Sävehof spelade Champions League i helgen

Lagen har mötts under fyra år i SHE, alltid med Sävehof som vinnare. Fram till i kväll.

Sävehof kom från Champions League-spel i helgen och gjorde mängder med tekniska fel och coachen Rasmus Överby tog flera timeouter utan att få till skärpan.

I slutet av den första halvleken gick Skara för en tvåmålsledning men Sävehof, som strax innan tagit en timeout, kontrade och Hanna Örtorp hade bollen i mål men samtidigt ljöd paussignalen och målet underkändes. Skara ledde i paus med 12-11.