Palicka storspelade mot Kroatien Foto: TT Nyhetsbyrån

Skadade EM-svenskar stod över träning

Uppdaterad
Publicerad

Både Andreas Palicka och Lukas Nilsson stod över Sveriges torsdagsträning i Zagreb.

Inför EM-mötet mot Frankrike på lördag är Palicka det största frågetecknet.

–Sista skottet innan han blev utbytt mot Kroatien fick han lite känning i ena ljumsken, säger handbollslandslagets läkare Daniel Jerrhag till TT.

Han räknar med att den 31-årige målvakten hinner bli spelklar till matchen mot världsmästarna, men kan inte ge några garantier.

–Det är lite för tidigt att säga, men han är sannolikt spelklar.

Palicka fick starta mot Kroatien trots Mikael Appelgrens storspel tidigare i EM. Redbergslids Tobias Thulin har funnits med som tredjemålvakt på landslagets träningar under hela EM och kan skrivas in i den blågula truppen om Palicka inte är redo för spel mot Frankrike.

När det gäller vänsternian Lukas Nilsson är prognosen mer positiv. Axelsmällen som Nilsson fick mot Serbien är överspelad, men 21-åringen har kvar de känningar i ett knä och en vad som gjorde att han spelade sparsamt i förra matchen. Läkare Jerrhag räknar med att Nilsson tränar med laget igen på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.