Magnus Frisk har lett Skara till dess första SM-semifinal i klubbens historia. Foto: Bildbyrån

Skara klart för första SM-semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två förlängningsdraman var det inget snack i den tredje kvartsfinalen. Skara vann mot Kristianstad med 36-16 och är klart för klubbens första SM-semifinal efter 3-0 i matchserien.

– Anfallsspelet sticker ut för mig. Vi kom till mycket chanser i de två första matcherna också, men brände mycket. Idag tycker jag vi knäcker målvaktskoden på ett helt annat sätt och får utdelning, säger tränaren Magnus Frisk till Skaraborgs Läns Tidning.

Skaraspelarna hoppade runt i ring för att skrikande fira segern och avancemanget.

De två övertidssegrarna, där laget legat under i slutminuten, gjorde att klubben tog sina första segrar i ett slutspel. Nu har man klättrat ett pinnhål till och kommer att spela semifinal denna coronasäsong, där slutspelet drabbats av uppskjutna matcher. Det är inte klart vilket lag som Skara möter i semin.

Gick fram till 9-1

Redan i paus stod det 18-7 (9-1 i matchstarten) men Skara fortsatte att gasa på och såg till att det inte blev det minsta spännande i Skara Idrottshall.

En talande scen var när lagkaptenen Melanie Felber snodde bollen vid ett slarvigt Kristianstadsanfall och rusade över hela planen och fri lade in 27-11.

Målvakten Laerke Sörensen fick priset som matchens lirare. Hon hade en räddningsprocent på 59,38.

ARKIV: Här ger Kristianstad-målvakten fingret till bänken (25 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.