Sofia Berndtsson gjorde sex mål mot Kungälv. Foto: Bildbyrån.

Skara vann enkelt mot Kungälv

Skara hade inga problem att vinna mot Kungälv (28-20) efter ett ryck i första halvlek.

Laget är topp fyra i tabellen.

– Vi är ett bra lag, som har fått ihop det fint så här långt, så det känns inte så överraskande, säger Maja Eriksson till Skaraborgs Läns Tidning.

Hemmalaget Skara, på fjärde plats i tabellen, var favorit mot ett Kungälv som kom till matchen med två storförluster bakom sig.

Men gästerna höll Skara stången på ett bra sätt den första kvarten. Men när Skaras målvakt Lärke Sörensen stod för halvlekens delikatess då släppte Skara loss. Sörensen kastade bollen likt en quarterback hela vägen till Melanie Farber som sprang mellan gästernas försvarsspelare och fångade bollen perfekt och satt 7-6.

Det blev starten på ett ryck av hemmalaget, där Sofia Berndtsson utmärkte sig med sex mål.  Skara var ett nummer större än Kungälv och sprang ifrån i andra halvlek och vann till slut med hela 28-20.