Skara hade redan sålt 200 biljetter till helgens match. Foto: Bildbyrån

Skaras ordförande: ”Blir förtvivlad av hela situationen”

Uppdaterad
Publicerad

Skara HF hade redan hunnit sälja ut 200 biljetter till söndagens möte med Boden när Anders Danielsson, landshövding i Västra Götalands län, meddelade att publikgränsen på 50 personer fortsätter att gälla i länet.

– Jag är lite förtvivlad, säger Skaras ordförande Elin Wikström till SVT Sport.

SHE-laget Skara HF snittar vanligtvis runt 600 åskådare på sina hemmamatcher i den högsta handbollsligan. När regeringen för en vecka sedan öppnade upp för 300 åskådare på evenemang såg klubben en möjlighet att lindra den ekonomiska smällen som årets säsong inneburit. 

Nu får man tänka om.

Corona och idrott

Klubben har redan sålt 200 biljetter till söndagens match med Boden.

– Jag är lite förtvivlad. Just nu försöker jag samla styrelsen så vi får ta ett möte och vänta in ny information från Svenska handbollsförbundet. Det kommer ju bli omöjligt att ta in den publiken vi hade tänkt, säger Elin Wikström.

– Det är jättetråkigt ur flera perspektiv och så tråkigt att vi inte kan bjuda våra fans att komma och stötta sitt lag. Man blir förtvivlad av hela situationen, att utvecklingen av pandemin är så negativ i Sverige och i världen. Det här är jordens utmaning. Ekonomiskt är det supertufft, men vi får respektera att hälsan kommer först.

Emma Frans om höjda publiktaket: ”Tveksamt” (28 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet