Arkivbild: Skövdespelare i vitt i en match mot Heid förra säsongen. Foto: Bildbyrån

Skövde gjorde comeback efter 53 dagar – vann slaget om Skaraborg

Uppdaterad
Publicerad

Det låter osannolikt men i dag spelade Skövde sin första match i SHE på 53 dagar. Efter sju raka förluster innan det långa uppehållet passade Skövde på att vinna mot lokalrivalen Skara med 26-24 i comebacken.

– Självförtroendet har varit nere på botten och det kanske lyfte i dag, säger Fanny Elovsson.

Det var grymt jämnt och ledningen pendlade mellan lagen i slaget om Skaraborg. Det gick inte att se att det var tabellfyran Skara med 16 poäng som spelade hemma mot elvan och nästjumbon Skövde som bara skrapat ihop fyra poäng.

– Jag är så himla glad att vi vann, vet inte vad jag ska säga. Mycket handlar om att vi kämpade till sista sekunden, vi är så trötta på att förlora. Självförtroendet har varit nere på botten och det kanske lyfte i dag, säger Fanny Elovsson till Sportkanalen och försäkrar att de tränat på bra under uppehållet på 53 dagar. 

När Skaraförsvaret rullades upp och Fanny Elovsson, utsedd till Skövdes bästa spelare, satte 25-23 från linjen med fyra minuter kvar tog Skara en timeout. I det efterföljande anfallet satsade Skara på sju utespelare med utplockad målvakt utan att få till ett reduceringsmål.

Mållöst i spännande slutminuter

Faktum var att sex anfall utan mål följde efter timeouten i det rafflande slutet. Först med 62 sekunder kvar vräkte Melanie Felber in reduceringen 24-25 för Skara.

Passivitetsarmen var uppe när Ilda Kepic tog ett avslut för Skövde och satte avslutande 26-24 med 16 sekunder kvar att spela. När slutsignalen gick jublade Skövdespelarna som om de vunnit SM-guld, det var lättnad.

Skara ledde bland annat med 18-16 i andra halvlek men tappade initiativet.

– De visar att de vill kriga om en slutspelsplats. Vi släpper in 26 bollar och vår styrka är försvarsspelet och det satt inte i dag utan var sämre än vanligt. Sedan brände vi extremt många lägen, säger Skaras Mikaela Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.