Skurus Hanna Åhlén. Foto: Bildbyrån

Skövde rasade ihop och förlorade

Skövde hade tagit fyra rakar segrar i SHE, men i hemmahallen mot Skuru tog det stopp. En jättestark avslutning gav Skuru segern med 25-14.

– Jätteroligt med en sådan här vinst. Sedan tycker jag att vi är jättebra i andra halvlek, säger Alexandra Bjärrenholt till TV4 Sport.

Det var riktigt jämnt i knappa 40 minuter, men sedan ryckte Skuru då de satte elva raka bollar och kom upp till en nio mål stor ledning. 13-11 blev alltså 13-22 och Skövde gjorde inget mål på 18 minuter.

Sammanlagt blev det bara fem mål för Skövde i andra halvlek.

Dålig dag för Magnus Frisk

Bästa målgörare var Bjärrenholt med sju mål tätt följd av Hanna Åhlén som gjorde sex.

Förlusten var tabellfyran Skövdes tredje den här säsongen, medan Skuru nu går upp på samma poäng som tvåan Kristianstad.

Tidigare idag blev det också klart att Skövde väljer att bryta med tränaren Magnus Frisk som har lett laget i 23 år. Han fortsätter som a-lagstränare säsongen ut, men efter det får han en annan roll i klubben.

– Jag är lite besviken på att man inte för en rakare och öppen dialog under tiden, säger han till Skaraborgs Allehanda.