Sävehof vände – vann första semin

Det dröjde 36 minuter innan Sävehof tog ledningen i den första SM-semifinalen borta mot Skuru.

Men efter den sega starten släppte de aldrig greppet.

Partilleklubben vann med 29–24 i Eriksdalshallen efter åtta mål av Ida Odén.

Det var två formstarka lag som gjorde upp i Eriksdalshallen i Stockholm, dit Skuru flyttat under semifinalerna för att få plats för mer publik. Men det är bara Sävehof vars segersvit är intakt efter den första semifinalen i bäst av fem.

Hemmalaget öppnade bäst och var som mest i ledning med fyra bollar i den första halvleken, men gästerna åt sig in i matchen och hämtade ikapp till 13–13.

I slutsekunderna av den första halvleken satte Alexandra Bjärrenholt 14–13 till Skuru. Precis innan hade laget drabbats av ett tungt avbräck efter att Ulrika Olsson trampat snett och tvingats lämna matchen.

Det dröjde sex minuter in i andra halvlek innan Sävehof tog ledningen för första gången i matchen, när Johanna Ahlm slet sig loss och satte 15–14.

När Ida Odén – bästa målskytt för dagen med åtta fullträffar – satte 18–16 tog hemmalaget timeout, men det hjälpte föga. Sävehof kopplade greppet om matchen och höll länge ett avstånd på fyra mål. Matchen slutade 29–24.

Nästa match spelas den 23 april i Partille.