Skuru vann toppmötet i premiären. Foto: Bildbyrån

Skuru sänkte Sävehof i toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Toppmöte direkt.

Och Skuru tog en tung bortaseger mot Sävehof.

I SHE-premiären vann regerande mästarlaget Skuru från Nacka med 24–22 mot Sävehof. Och Partillelaget som endast förlorade en hemmamatch förra säsongen har redan noterats för sin första, nu som då föll Sävehof mot just Skuru.

– Vi ville verkligen vinna. Skuru gör det bra, vi bränner för mycket och de pajar rytmen i vårt anfallsspel. Och vi gör en massa alibirörelser i stället för att gå på mål, säger Sävehofs landslagsstjärna Jamina Roberts i C Mores sändning.

Drabbningen mellan klubben som guldfirade i våras och laget som i veckan öppnade Champions League-gruppspelet med skrällseger mot slovenska Krim var jämn. 11–11 efter första halvlek, sedan var det Sävehof som öppnade andra 30:an starkast.

Tre gånger skaffade sig hemmalaget tremålsledning, men samtliga försvann. Och under sista kvarten var det Skuru som hade ett ettmålsövertag, som vid slutsignalen landade vid tvåmålsdifferens.

Tre raka straffräddningar

– Vi ska absolut kunna göra en bättre insats än vad vi gör i dag. Det är inte så att vi kommer in här och inte är motiverade nog, utan det är andra saker som brister i dag, säger Roberts.

24–22 till Skuru, och enorm glädje i cirkeln som gästerna formade efteråt. Bästa målskytt i segern blev Vilma Matthijs Holmberg på sju. Och danska målvakten Josefine Nordström Skov Olsen räddade 51 procent av skotten, bland annat tre raka straffar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.