Patrik Fahlgren blir spelande tränare i Hammarby. Foto: Bildbyrån

Lagkaptenen blir spelande tränare

Uppdaterad
Publicerad

Det var en dryg vecka sedan meddelade Hammarbys tränare Kalle Matsson att han slutar efter säsongen.  Nu står det klart att lagkaptenen Patrik Fahlgren blir spelande tränare.

Mattson har tränat Hammarby sedan 2011 och även haft rollen som manager. Men i slutet av februari meddelade Matsson att han slutar.

– Detta har inte varit ett lätt beslut att fatta men jag tror att det blir bäst för mig och killarna i laget, sade han då.

Tränaransvaret övergår istället till lagkaptenen och skytteligaledaren Patrik Fahlgren meddelar klubben på sin hemsida.

– Jag är superpepp, det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att göra detta, säger Fahlgren om den nya rollen till klubbens hemsida.

Fahlgren kom till Hammarby inför pågående säsong och har hittills gjort 181 mål för Stockholmsklubben.

– Jag har alltid varit intresserad av att bli ledare. Den här säsongen har jag varit en informell ledare som lagkapten och har stöttat Kalle och Magnus så mycket som de har velat. Nu när Kalle väljer att hoppa av så kom den här chansen.

För att hinna med rollen både som tränare och spelare kommer Fahlgren att ta hjälp.

– På träningar och i förberedande arbete inför match kommer vi att arbeta som ett team. Det gäller även matchanalys, videoanalys och praktiskt upplägg av träningen. I matchsituation kommer den tillträdande tränaren coacha laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.