Stefan Lövgren är nöjd med turneringens upplägg. Foto: Bildbyrån

Lövgren om EM: ”Bra stämning och sett bra ut”

Uppdaterad
Publicerad
Handbolls-EM drar vidare till Stockholm.
Den riktiga publikfesten i Malmö kom av sig och turneringens huvudrunda diskuterades.
Trots det är Stefan Lövgren nöjd, med både arrangemanget och uppläget.

Till helgen väntar semifinaler och final i handbolls-EM i Stockholm. Turneringen är färdigspelad i Malmö och Stefan Lövgren, VD för svenska handbollsförbundet, är nöjd med arrangemanget.

– Jag tycker personligen att det har fungerat alldeles utmärkt. Vi tycker det har varit bra stämning och sett bra ut, säger Lövgren till SVT Sport.

Lägre publiktryck än väntat

Huvudrundan i Malmö förväntades bli en publiksuccé med både Sverige och Danmark i samma grupp. Men Sveriges chanser till avancemang försvann efter två matcher och Danmark tog sig inte vidare från gruppspelet. Något som märktes på publiktrycket.

– Jag tycker att man såg en avmattning i biljettköpet sista två dagarna i Malmö. Jag är rätt övertygad om att det hade sålts fler biljetter om Sverige och Danmark hade gått bra, säger Lövgren.

I och med att Sverige inledde huvudrundan med två raka förluster blev de sista två matcherna betydelselösa. Efter uttåget har många röster kring upplägget av mästerskapet höjts.

Bland annat skrev SVT:s Ola Brännholm att det är ”dags att lägga ner skiten” och syftade på upplägget med en huvudrunda, i stället för direkta utslagsmatcher. Men Lövgren är nöjd med hur turneringen har spelats.

– Det finns fördelar med båda uppläggen. Jag tycker personligen det är bättre med två gruppspel för gör du ett misstag i en utslagsmatch så är du ute, här kan du göra en dålig match och förlora men ta igen det senare i turneringen, säger Lövgren.

”Norge imponerat mest”

I morgon, fredag, spelas semifinalerna i Stockholm. Där ställs först Norge mot Kroatien och sedan är det dags för Spanien mot Slovenien. Lövgren tror att Spanien tar den ena finalplatsen, medan mötet mellan Norge och Kroatien blir jämnare.

– Kroatien har varit i de här viktiga matcherna tidigare, men Norge har imponerat mest under turneringen så jag tror på dem. Men det är alltid så när man tippar att man har fel, säger Lövgren.

KLIPP: Kim Ekdahl du Rietz efter Sveriges avslut (22 januari 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ekdahl du Rietz: ”Det här mästerskapet kan vi kasta i papperskorgen” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer