Sverige får klara sig utan Andreas Palicka (vänster) och Felix Claar i den viktiga EM-matchen mot Norge. Foto: Bildbyrån

Svensk mardröm: Stjärnorna har testats positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelar ödesmatch mot Norge i morgon.

Då tvingas de klara sig utan Andreas Palicka och Felix Claar.

Duon har testats positivt för covid-19 och isoleras från övriga truppen.

Sverige besegrade Tyskland i 25-21 i gårdagens match i handbolls-EM och är en direkt avgörande match mot Norge från att spela semifinal.

Men där kommer de få klara sig utan stjärnspelarna Andreas Palicka och Felix Claar. Duon har testat positivt för covid-19 och isolerats från truppen.

Handbolls-EM

– Det är förstås ett avbräck att vi inte kan använda två så duktiga spelare i en så viktig match, men samtidigt är det ingenting vi kan göra åt det nu. Nu är det nya förutsättningar för oss inför matchen mot Norge och vi ska slåss om en semifinalplats även utan Andreas och Felix, säger förbundskaptenen Glenn Solberg i ett uttalande.

Det var efter segermatchen som hela laget PCR-testades. Svaren kom under måndagsförmiddagen.

Mittnian Jonathan Edvardsson ansluter till truppen. Det kan även bli aktuellt med andra ersättare inför matchen mot Norge, meddelar förbundet. IFK Skövde skriver på sin hemsida att målvakten Fabian Norsten blixtinkallats till EM-truppen.

I och med att Sverige fick nya positiva fall kommer samtliga spelare och ledare att testas igen under dagen.

FRÅN I GÅR: Sverige vann rysaren mot tyska ”reservlaget”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet