Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman under Sveriges seger mot Ungern i handbolls-VM. Foto: Bildbyrån

Svensk revansch i måstematch

Uppdaterad
Publicerad

Sverige med första segern i handbolls-VM när de besegrade Ungern med 25-22. Sverige hade förbättrat det som läckte igår, försvarsspel och målvaktsspel.

– Det är skönt att vinna och få den här revanschen, säger Johanna Bundsen till SVT Sport.

Eftersom att Tjeckien slog Polen tidigare idag, blev det en måstematch för Sverige mot Ungern.

Sverige hade förbättrat det som läckte igår, nämligen försvarsspel och målvaktsspel. Johanna Bundsen gjorde flera viktiga räddningar i det svenska målet. Sverige gick ifrån i början av andra och fick tre bollar upp för Ungern. Ungern som kom närmre, men aldrig mer än två bollar.

Handbolls-VM

– Försvarsspelet är en riktig höjning från i går, vi står kompakt, vi hjälper varandra när vi tappar duellerna. Bundsen tar en del skott och det gör att vi får de här enkla målen och man märker i andra halvlek att Ungern blir trötta, säger Isabella Gulldén till SVT Sport.

”Skönt att få revansch”

Det var stabilt spel från veteranerna Jamina Roberts, Isabella Gulldén och Ulrika Toft Hansen. Roberts med flera viktiga mål i första och visade hon skulle göra allt för att vinna. Gulldén med viktiga straffmål och bra samspel med Toft Hansen. Linjespelaren Toft Hansen med två viktiga mål.

Matchen avgjordes med två minuter kvar när Oliva Mellegård gjorde 25-22.

Sverige vann med 25-22.

– Det är skönt att vinna och få den här revanschen från i går så nu får vi ta med oss den här goa känslan, säger Johanna Bundsen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet