Nathalie Hagman vräker in ett kantskott mot Frankrike i kvällens VM-semifinal. Foto: Bildbyrån.

Sverige tappade VM-semin i slutminuterna

Sverige ledde VM-semin mot Frankrike med 22-21 med mindre än fem minuter kvar men förlorade ett drama med 22-24. Nu blir det bronsmatch mot Nederländerna på söndag. Sverige hade före mästerskapet aldrig nått längre än kvarten tidigare.

– Det är tomt och ibland är den här känslan värre än att bli utklassad, säger Jamina Roberts mycket besviken till SVT Sport.

När Blandine Dancette vräkte in 24-22 över huvudet på målvakten Filippa Idéhn, som växlade under matchen med Johanna Bundsen, från högerkanten med 27 sekunder kvar var det över.

– Det är några lägen jag ska ta i andra halvlek, säger Idéhn självkritiskt.

Sverige var på väg att tappa VM-semin mot Frankrike nästan direkt efter slarvigt spel när man låg under med 6-10 efer 20 minuter men sedan vände allt och Sverige gick till pausvila med ledning 12-11.

Framför allt var det Nathalie Hagman som klev fram. Hon gjorde Sveriges tre sista mål i den första halvleken.