Isabelle Andersson förde Sverige till semifinal i handbolls-VM Foto: Bildbyrån

Sverige krossade Nederländerna – klara för VM-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Anförda av Isabelle Andersson är Sveriges F18-landslag klara för semifinal i VM. Sverige ledde från start till mål och vann mot Nederländerna med klara 27-17.

Svensk ungdomshandboll gör succé just nu. I går blev Sveriges P18-landslag klart för EM-semifinal. I dag var det F18-landslaget som tog sig till VM-semifinal. Detta, anförda av talangen Isabelle Andersson. 

Efter Sveriges vändning och raffinerande åttondelsfinal-vinst över Rumänien i kvartsfinalen i U18-VM i handboll (22-20) fick laget en betydligt behagligare resa fram till semifinal.

Och precis som senast (åtta mål då) var det talangen, Isabelle Andersson, som ledde laget.

Har Spårvägen gjort ett superklipp?

Den starka skytten, värvad av Skuru från Spårvägen till nästa säsong, anförde Sverige från start till mål och bidrog både framåt och bakåt.

Totalt blev det sju mål för Andersson i det som utan några egentliga bekymmer blev en 27-17-triumf för Sverige.

Sveriges seger var rättvist. Inte en gång under matchen var laget i underläge och i mål storspelade Josefine Hultberg med 12 räddningar.

Efter segern firade de unga svenskorna med den svenska klack matchen igenom hejade fram Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.