Sverige förlorade öppningsmatchen mot Polen i handbolls-VM med 33-30. Foto: Bildbyrån

Svensk förlust i VM-premiären

Sverige fick ingen lyckad start på handbolls-VM i Tyskland. Efter en försvarsmässigt svag insats föll handbollsdamerna i premiären mot Polen med 30-33.

– Vi bränner för mycket chanser och gör för många tekniska fel. Det blir avgörande, säger vänsternian Johanna Westberg till SVT Sport.

VM-premiären mot Polen blev precis så tuff som förhandtipsen förutspådde.

Stor del i det hade det faktum att det svenska försvarsspelet, som såg imponerade ut i VM-genrepet mot Danmark,  nu var som bortblåst.

I den första halvleken gick lagen mål för mål fram till 14-15, då ryckte polskorna till en 15-17-ledning i paus.

Mardrömsminuter

Början av den andra halvleken blev en mardröm för Henrik Signells lag.

Polen fortsatte utnyttja luckorna i det svenska försvaret och gjorde dessutom under en svensk utvisning tre raka mål i tom bur när man gick ifrån till 19–26.

Att Jamina Roberts kom in som en injektion i anfallsspelet, kombinerat med att Anna Lagerquist mot slutet av matchen lyckades driva på försvarsspelet, gjorde att Sverige jobbade sig tillbaka.

Ny nyckelmatch väntar

Ett tag skiljde det bara två bollar, men avståndet visade sig tillslut vara för stort.

Sverige inledde VM med en tremålsförlst, 30-33.

– Det var hårt idag. Vi spelade inte alls på samma nivå som när vi spelade mot Danmark, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

Redan i morgon får Sverige chans att revanschera sig då Ungern väntar en ny nyckelmatch med avkast 18.00.

– Vi har många saker vi måste förbättra till den matchen, men det är bra i alla fall att vi inte ger oss, säger Johanna Westberg.