Lukas Nilsson matchvinnare igen. Foto: Bildbyrån

Sverige sprang sig till full pott

Publicerad

Det blir full pott för Sverige i huvudrundan.
I en tuff och svängig match mot Ungern var det till slut svenskarnas snabbhet som fällde avgörandet när Sverige vann med 33–30.
– Underbart vi har skaffat oss ett väldigt bra utgångsläge. Vi är väldigt nöjda, säger Lukas Nilsson till SVT Sport.

Tempo, tempo, tempo. Få saker är lika viktigt för det svenska VM-laget som tempo och mot Ungern skulle det visa sig helt avgörande.

Efter en långsam förstakvart där de fysiskt mycket större ungrarna och framför allt linjespelaren Bece Banhidi styrde och ställde med de mindre svenskarna, hände något. In kom Lukas Nilsson och det berömda tempot skruvades upp.

Den andra kvarten gjorde Sverige elva mål, att jämföra med Ungerns sex.

”Gillar när det smäller”

– En väldigt väldigt fysisk match. Det är ett stort försvar som står framför en när man springer in. Men jäkligt rolig match samtidigt, säger Lukas Nilsson.

– Jag gillar när det smäller, det kan man spela lite på också. Jag tycker det är härligt, fortsätter han.

Gottfridsson skadad

Men snabbheten tycktes inte vara där för att stanna, eller så är var det den gjorde. Stannade. Och startade igen. Men när Jim Gottfridsson fick ledas av planen med en vadskada tappade Sverige en del momentum.

Matchen blev svängig, men när det behövdes som mest fanns ändå den där extra växeln, den där snabbheten. Sverige kunde dra ifrån på ren och skär vilja. Och lite tempo.

– Underbart vi har skaffat oss ett väldigt bra utgångsläge. Vi är väldigt nöjda, säger Lukas Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer