SVT Sports expert Magnus Grahn vill se mer av det svenska landslaget. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Finns mycket mer att önska”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann till slut med 36-32 mot Tjeckien.

SVT Sports expert Magnus Grahn var trots det inte helt nöjd.

– Det finns mycket mer att önska , säger han.

Efter en vändning i andra halvlek tog Sverige andra segern i VM mot Tjeckien.

– Starkt att vi kommer tillbaka och vinner, det är det man får ta med sig, själva vinsten, säger SVT Sports expert Magnus Grahn och fortsätter:

Handbolls-VM

– Annars finns det mycket mer att önska av det här laget. Det är vissa fragment som är bra i perioder i  matchen, men totalt sett är jag inte nöjd över hur det ser ut när vi möter Tjeckien.

”Små perioder som är bra”

– På något sätt känns det som att vi inte är närvarande, vi sliter inte hårt för varandra. Tjeckiskorna kunde ganska enkelt föra och leda matchen dit de ville ha den. Det var tur att Ulrika Toft Hansen i första halvlek var en injektion, hennes engagemang fick Sverige att vara med i halvleken. I övrigt var det inte mycket som var bra i första, det får man vara ärlig och säga, säger experten.

– Klart det blir bättre in till andra, men bara bättre i små perioder tycker jag. Då spelar vi mycket aggressivare försvar, får till kontringar, målvaktsräddningar, och då blir det ännu enklare att göra mål på Tjeckien.

Nära slutspel

Med matcher kvar mot gruppledaren Norge och jumbon Argentina ser det nu bra ut för svensk del att nå åttondelsfinal – och det finns mycket kvar att ge hos de svenska laget enligt experten.

– Det finns massor att plocka av. Det är det som gör en dels förbannad och irriterad och får en att pendla mellan hopp och förtvivlan. Men om man ser det positivt – det finns mer att ta i försvars- och målvaktsspelet. Då får vi mer kontringar. I anfallsspelet känns det som vi bara ser fragment av det som kan vara.

– Många pusselbitar kan bli bättre. Därför man har fortfarande ganska stora förhoppningar, och om de bitarna faller på plats kan vi slå det bästa lagen i turneringen, säger Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet