Sverige föll i sista gruppspelsmatchen

Sverige förlorade den betydelselösa matchen mot Ungern med 26-23.

Ungern tog däremot den sista chansen att säkra en kvartsfinalplats.

– Vi slarvade lite i dag. Ungern hade väldigt mycket att spela för, säger kantspelaren Nathalie Hagman till TT.

Inför matchen hade Ungern allt att spela för då en seger hade snuvat Spanien på en kvartsfinalplats.

Vilket också märktes på det inledande matchtempot. Ungern spelade snabbt och lyckades hitta de rätta ytorna, vilket ledde till att man höll Sverige på några måls avstånd med resultatet 7-4 efter drygt tio minuters spel.

Tokyo 2020

Målvakten Johanna Bundsen gjorde i dag sin 100:e A-landskamp och bjöd dagen till ära på fin speluppfattning.

Viktiga räddningar och snabba passningar från den svenska målvakten ledde till kontringar som tog Sverige tillbaka in i matchen. Och i halvtid var ställningen 15-15.

Sydkorea väntar

Ungern inledde den andra halvleken med att göra sex raka mål och gå upp i ledning 21-15.

Sverige fick sedan kontakt igen men hade det svårt med målskyttet i den andra halvleken. Ungern höll sedan undan och vann med 26-23 och säkrade därmed en kvartsfinalplats.

– Det är klart vi hade velat vinna i dag. Men samtidigt slarvade vi lite i dag och Ungern hade väldigt mycket att spela för, säger kantspelaren Nathalie Hagman till TT.

Linn Blohm har i turneringen gjort mål på alla sina avslut men vilades i dag. I stället fick Nina Dano chansen och gjorde därmed sin OS-debut, där det blev ett mål på fyra avslut.

Sverige var inför matchen redan klara gruppettor och därmed klara för kvartsfinal. Där väntar nu Sydkorea på onsdag. I en eventuell semifinal ställs Sverige mot segraren i Nederländerna–Frankrike.

MER FRÅN OS: Se Montlers monsterhopp i längdfinalen  (2 augusti)