Syskonen Tollbring i varsin handbollsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Cassandra Tollbring har varit poängbäst i SHE-slutspelet. Jerry Tollbring är en stor profil i både handbollsligan och landslaget. De är syster och bror och gör i helgen sina sista matcher med respektive klubblag och båda har chans på SM-guld.

– Han är en bra bror, en vanlig bror, inte mer än så, säger Cassandra.

– Hon är bra ibland, konstig ibland, kontrar lillebror.

IFK Kristianstads Jerry Tollbring har en del finalrutin, för tredje året i rad står Alingsås för motståndet.

– Allt kan hända när det är bäst av en match, över fem matcher är vi svårslagna, säger han.

– Det är skönt att höra att det är så. Sävehof är ett tufft motstånd men vi har chansen, säger systern Cassandra Tollbring, poängkung i H65 Höör som för första gången står i en SM-final.

Familjen åker ner

Handbollsfamiljen Tollbring kommer finnas på plats i Malmö arena. Pappa, mamma och bröderna är välkända hemma i Rimbo (strax norr om Stockholm), där det mesta handlar om handboll.

– Det har bara varit positivt för oss. Sen kan man bli jäkligt irriterad på när de ger tips men i slutändan kan man ändå ha med sig det i bakhuvudet, säger Cassandra.

– Jag brukar snacka med pappa efter matcherna och får höra lite vad man har gjort dåligt och så men sen skiter man i det för han är ändå inte här nere.

Sista matchen

Båda gör sina sista matcher med Skånelagen i helgen. Cassandra har skrivit proffskontrakt med norska Larvik och Jerry försvinner till den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen.

– Det hade inte varit fel med ett tredje guld, säger Jerry Tollbring.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.