Foto: TT Nyhetsbyrån

Tipset: Kristianstad tar tillbaka SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu två år sedan IFK Kristianstad senast tog SM-guld i herrarnas handbollsliga, men om man ska tro ligans tränarkår så får de fira igen i vår.

– Jag är nöjd med våra värvningar och vi har fått de spelare som vi vill ha till den här säsongen, säger tränaren Ljubomir Vranjes på den digitala upptaktsträff som sändes av CMore.

Det finns en specifik värvning som Vranjes är extra nöjd med.

– Att få in en spelare som Markus Olsson är inget man tackar nej till, säger han i sändningen.

Däremot ser han ett problem i att man nyligen har tappat talangen Valter Chrintz, 20, till den tyska storklubben Füchse Berlin.

– Alla förstår att tappet är stort. Det är en landslagsspelare och en framtidsspelare. Vi vill ju inte stoppa någon och nu tittar vi på vad det finns för möjligheter. Vi måste säga att vi letar efter en ersättare. Sportchefen Jesper Larsson har fått i uppgift att hitta en ny spelare som kan ersätta Valter, säger Vranjes.

”Vi har som mål att vinna serien”

Tvåa i tränarnas tips är HK Malmö, men deras mål är att sluta högre än så.

– Vi har som mål att vinna serien. Vi har varit tvåa i serien tre år i rad så vi vill nå högre den här gången, säger tränaren Stian Tönnesen.

Om tränarna får rätt så blir IFK Skövde trea.

– Vi vill så klart vara ett topplag och vi vill vara med och tampas däruppe. Vi har mest lagt fokus på vardagen och tar match för match. Det krävs ett hårt arbete för att nå högst upp på pallen, säger den nye huvudtränaren Henrik Signell som närmast kommer från det blågula damlandslaget.

”Vill vinna guld och titlar”

En annan klubb som har ny tränare är Sävehof som har fått in Michael Apelgren. På pappret är Sävehof fortfarande regerande mästare i och med att ingen mästare utsågs då säsongen avbröts på grund av coronapandemin.

– Det känns bra att vara i en klubb som vill vinna guld och titlar, säger Apelgren.

Alingsås, som ledde serien då den avbröts, tippas på en sjätteplats.

15 lag ska bli 14

Coronapandemin har gjort att handbollsligan kommande säsong spelas med 15 lag istället för 14. De två sista flyttas ner, medan lag 11-13 får kvala. Sedan återgår ligan till 14 lag.

Tränarna tror att Aranäs och Varberg åker rakt ur, medan Helsingborg, Önnered och Guif får kvala.

Handbollsligan börjar på fredag då Ystads IF tar emot Varberg. Topptippade Kristianstad premiärspelar på lördag borta mot HK Malmö.

Tränarnas tips

  1. Kristianstad
  2. Malmö
  3. Skövde
  4. Ystads IF
  5. Sävehof
  6. Alingsås
  7. IFK Ystad
  8. Lugi
  9. Hallby
  10. Redbergslid
  11. Helsingborg
  12. Önnered
  13. Guif
  14. Aranäs
  15. Varberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.