Efter tre raka segrar – Sävehof klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Som första lag är Sävehof klart för semifinal i damernas handbollsslutspel. På torsdagskvällen tog klubben från Partille sin tredje raka seger mot Skara och räknar nu med att möta Höör i semin.

Redan i halvlek hade Sävehof en betryggande ledning över Skara med 16-10 i Partille Arena. Ett övertag som utökades och innebar seger med 32-24 och Sävehof är nu semifinalklara efter tre raka segrar.

– Vi vinner övertygande och har tre bra matcher där vi tar med oss mycket inför vad som komma skall, säger Sävehofs Johanna Ahlm till Sportsground efter matchen.

Och ”komma skall” det är med stor sannolikhet H65 Höör, tvåan från grundserien som leder med 2-0 i matcher över VästeråsIrsta.

 – Det lutar mot Höör, det är svårt att tro något annat, säger Johanna Ahlm.

Skara-tränaren: Vi nådde målet att ta oss till slutspel

Skaras tränare Magnus Frisk är besviken efter förlusten:

– Vi spelar för snällt. Jag skulle ha velat se ett mer bestämt Skara i dag som spelar mer fysiskt. Vi är lite för ängsliga, säger han.

Samtidigt konstaterar Frisk, som tog över som tränare i Skara för ett år sedan, att laget nådde upp till sin målsättning:

– Vårt mål var att gå till slutspel och det har vi klarat av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.