Ystad IF HF vann hemma mot Redbergslids IK med 33-28. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tredje raka segern för Ystad

Efter måndagens vinst med 33-28 mot tabellfemman Redbergslid visade Ystad att de verkligen är ett lag att räkna med i SM-slutspelet som nu går för topp fyra och hemmafördel i kvartsfinalerna.

Trots ett revanschsuget Redbergslid var det Ystad som tillslut gick vinnande ur striden med 33-28, deras tredje vinst mot RIK för säsongen.

Det var lika fram till 3-3 sedan lade hemmalaget in en extra växel. Ystad stod för en fin första halvlek med ett bländade anfallsspel och ett bra skytte. Desto tuffare var det för RIK som kämpade med ett krampaktigt försvarsspel och bortalaget hade stora svårigheter att stänga till bakåt. 18 insläppta mål och tre missade straffar i den första halvleken lade grunden för deras andra raka förlust.

– Vi var taggade i dag, det kändes som att det var 100 procent på alla i dag och det var kul att se, säger Ystads Anton Hallbäck som stod för fem mål under matchen till C More.

”Vi gick in för att ta poäng”

Den första halvekens store gigant var givetvis Anders Persson som briljerade i mål när han stod för tre raka straffräddningar. Persson var en bidragande orsak till hemmalagets ledning på 18-14 efter första halvlek.

– Vi gick in i matchen för att ta poäng och det är det vi vill göra nu i alla dem kommande matcherna, säger Hallbäck.

Förutom Hallbäck var en annan offensiv spets åter tillbaka i Skånelaget; Alexander Borgstedt. Borgstedt som stod för full fart framåt, smällar bakåt och fyra mål har varit borta stora delar av vårsäsongen för en vadskada.

Med knappa fyra minuter kvar av matchen och tre blixtsnabba Ystadmål gick tåget för RIK och det stod klart att det skulle bli en hemmaseger.